Поліцейські затримали чоловіка за серію грабежів аптек і кредит-кафе в Харкові (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція затримала чоловіка, який з 22 по 25 жовтня побував у кількох розбійних нападів на аптеки і кредит-кафе в чотирьох районах Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Так, 22 жовтня, підозрюваний протягом двох годин пограбував кредит-кафе в Індустріальному районі і аптеку в Немишлянському. В обох випадках він «погрожував предметом, схожим на пістолет». Приблизно о 13:50 він пограбував кредит-кафе по проспекту Олександрівському, виніс звідти більше 5 700 гривень. Через дві години чоловік, схожий за описами, погрожуючи предметом, схожим на пістолет забрав з каси 6 тисяч гривень.

24 жовтня об 11:36 зловмисник зайшов в аптеку по проспекту Науки в Шевченківському районі міста. Погрожуючи пістолетом провізору, він заволодів грошима з каси в сумі 2800 гривень.

25 жовтня в 11:30 в чергову частину Московського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що у відділенні кредитної установи по вулиці Валентинівській невідомий чоловік під загрозою предмета, схожого на пістолет, заволодів грошима в розмірі 4800 гривень і зник.

Протягом трьох годин після цього пограбування оперативники, які мали прикмети нападника з камер відеоспостереження, затримали зловмисника в місті Валки. Звідси він мав намір виїхати в Полтавську область, щоб сховатися від правоохоронців.

Встановлено, що затриманий – 34-річний житель міста Харкова. Місяць тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння шести аналогічних розбоїв в місті Києві.

При огляді співробітники поліції виявили і вилучили у чоловіка пневматичний пістолет, гроші та одяг, в якій він скоїв злочин.

Харків’янину повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК (розбій), вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Чоловікові загрожує від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові невідомий пограбував кредитну організацію і аптеку за дві години.